Добкін зібрав під одним дахом вагонобудівників України та Росії

03.10.2013 10:38 Економіка
www.modellmix.su www.modellmix.su
Обговорити проблемні питання та інноваційні впровадження, пов'язані з виробництвом, ремонтом та експлуатацією вантажних вагонів до Харкова приїхали найбільші компанії виробників залізничної техніки.

Понад 100 представників із 160 промислових підприємств України та Росії зібралися 3 жовтня в Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова на виїзному засіданні Комітету з координації виробників вагонів та їх компонентів НП “Об'єднання виробників залізничної техніки”.

- Знаково, що ми зустрічаємося у Харкові, такому потужному центрі промисловості. До нашого некомерційного партнерства входить понад 160 підприємств, щорічний обіг якого складає понад 9 млрд євро, - сказав віце-президент ОВЗТ, голова комітету з координації виробників вантажних вагонів та їх компонентів Сергій Калетін.

- Наш регіон, за останні три роки став національним лідером з інвестиційної привабливості,- зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.- Ми готуємося до того часу, коли за інвесторами не буде полювання, а вони самі шукатимуть реальні майданчики для впровадження своїх інвестицій та отримання прибутку. У Харківському регіоні багато сприятливих факторів, починаючи від кваліфікованих працівників та серйозної наукової бази.

За словами губернатора, на тлі загального падіння промислового виробництва з низки галузей в регіоні машинобудівництво демонструє стабільний ріст. Цьогорічні показники впевнено перевищили минулорічні: індекс промислової продукції галузі склав 105% до аналогічного періоду 2012 року. Михайло Добкін також повідомив, що Російська Федерація залишається для Харківщини одним із головних торгових партнерів, а зовнішньоторговельний обіг із східним сусідом за 2013 рік склав близько 1 млрд дол.

Уперше таке засідання проходить за межами Російської Федерації. Харків став не випадковим майданчиком для зустрічі майже всіх українських та російських ваганобудівних заводів, зокрема, Алтайвагон, Уральський, Тихонський, Кременчуцький вагонобудівні заводи та інші. Саме у Першій столиці завтра відкриється Випробувальний центр підшипникових вузлів для залізничного транспорту Харківського підшипникового заводу.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта