Для недопущення екологічної катастрофи на Краснооскільському водосховищі на Харківщині потрібні понад тридцять мільйонів

06.06.2012 14:39 Економіка

Це питання було порушено під час ювілейного засідання Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. На сьогоднішній день гроші планується виділити з Екологічного фонду України, зазначив начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Віктор Антоненко.

Він додав, що для цього потрібна спеціальна постанова Кабінета Міністрів України, а також проведення тендера.

13 червня в Харківській області відбудеться круглий стіл з цього питання за участю міністра екології Едуарда Ставицького.

- Я вважаю, що найближчим часом почнеться водообмін на водосховищі 120 млн м3 води, - повідомив Віктор Анотоненко. - В процесі водообміну візьме участь дирекція каналу Дніпро-Донбас (перша черга).

Також Віктор Антоненко зазначив, що Харків споживає 60 млн м3 води Краснооскольського водосховища на рік. Через зменшення промислового навантаження на басейн Сіверського Дінця вода в річці стала більш чистою, але цього замало. На його думку, треба щорічно проводити очисні роботи.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта