Добкін хоче створити новий тракторний цех

23.04.2013 08:51 Економіка
http://fermer.ru/ http://fermer.ru/
Україна протягом наступних п'яти років планує суттєво збільшити валовий збір зерна і довести обсяги до 75-80 млн тонн на рік, а протягом десяти років вийти на валовий збір 100 млн тонн зерна в рік.

Голова ХОДА Михайло Добкін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком висловив цікаву пропозицію.

- Ваша країна завжди була одним із кращих виробників в машинобудуванні, а тому білоруські трактори користуються неабияким попитом, - підкреслив Михайло Добкін. - У зв'язку з тим, що Україна серйозно націлена стати одним із світових лідерів на зерновому ринку, нам вкрай будуть потрібні високотехнологічні трактори, що випускаються у вашій країні. Але в Харкові є свій тракторний завод, продукція якого поки не відповідає сучасним критеріям. Тому я пропоную об'єднати наші зусилля і створити цех зі спільного виробництва сільгосптехніки в Харкові.

Валентин Величко висловив зацікавленість цією ініціативою. Також він пообіцяв уже найближчим часом зустрітися з керівництвом відповідного міністерства Білорусії, машинобудівних підприємств та експертами, де буде обговорена подальша співпраця в цьому напрямі.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта