Добкін отримає права на управління Ізюмським тепловозоремонтним заводом

12.06.2013 08:49 Економіка
http://vkurse.ua http://vkurse.ua
Харківська облдержадміністрація впритул наблизилася до передачі корпоративних прав на управління Ізюмським тепловозоремонтним заводом, який у минулому році було визнано банкрутом. Про це повідомив губернатор Харківщини Михайло Добкін.

Ми впритул наблизилися до цього. Зараз залишилось узгодити певні процедурні моменти і в найближчий час Ізюмський тепловозеремонтний завод буде підпорядкований Харківській облдержадміністрації, – сказав він. – Раніше підприємством управляло Міністерство транспорту і дуже повільно приймалися будь-які господарські рішення. По-перше, це дасть нам можливість затвердити план санації, тому що його затверджує власник, або той, у кого знаходиться оперативне управління на балансі.
Також губернатор повідомив, що згідно з планом санації майно заводу буде розпродаватися.

– Ми хочемо упорядкувати територію заводу, виокремити основні цехи, виробничні приміщення. Таким чином площа, заводу зменшиться, вивільняться другорядні цехи, зменшаться витрати на опалення приміщень, на електрику. Вже нема потреби у будівництві та ремонті такої кількості тепловозів, яка була раніше у радянський час. Майно заводу, яке не буде задіяно у основному виробничому процесі можна буде реалізувати, а кошти направити на погашення заборгованості по заробітній платі. Завод має значний потенціал, підприємство здатне заробляти кошти, – висловив переконання губернатор.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта