Добкін розповів про зарплатні труднощі

25.12.2013 14:00 Економіка
http://izvestia.kharkov.ua/ http://izvestia.kharkov.ua/
За словами губернатора Харківської області Михайла Добкіна, зарплатні борги є на підприємствах комунальної форми власності.

Вони зумовлені тим, що в даний час не стабільно працює казначейство у зв'язку з нестачею коштів у бюджеті.

- Виплати спрямовані в першу чергу на оплату захищених статей, а робота комунальних підприємств оплачується зі спеціального фонду. Виходить, що в ньому знаходиться прихована зарплата. Будь-яка оплата, яка йде на комунальне підприємство, розщеплюється на заробітну плату, оплату електроенергії, поповнення оборотних коштів і всі ті потреби, які є у комунальників для того, щоб підтримувати об'єкти життєзабезпечення регіону в належному стані. Це серйозна проблема, ми з нею боремося, і намагаємося з наступного року вивести оплату працівників комунальних підприємств із спеціального фонду до загального, який оплачується набагато краще, – повідомив Михайло Добкін.

Також є затримки з виплати заробітної плати у підприємств приватної форми власності. Губернатор зазначив, що за всіма цими напрямками ведеться робота для того, щоб до кінця року з людьми максимально розрахувалися. При облдержадміністрації працює спеціальна комісія, яка займається зарплатними боргами, невиплатою заробітної плати займається прокуратура.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта