Добкін знайшов спільні проблеми Харківщини й Техасу

26.03.2013 13:38 Економіка
http://znayuvse.ru/ http://znayuvse.ru/
Губернатор Харківщини Михайло Добкін пророкує Харківщині заможність Техасу, якщо в регіоні будуть видобувати сланцевий газ.

Очільник Харківської облдержадміністрації в ході семінару-практикуму на тему «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу» зазначив, що сланцева революція, яка відбулася у Сполучених штатах Америки дала цій країни колосальні можливості для розвитку економіки. Михайло Добкін переконаний, що видобуток нетрадиційного газу на Харківщині призведе до розвитку у першу чергу територій, прилеглих до свердловин.

– При організації будівництва свердловин залучається велика кількість різних робітників. Ми виступаємо з ініціативою використовувати труд місцевого населення, яке отримає можливість стабільно заробляти...Як правило на цій території йде розвиток малого бізнесу. Це і організація харчування, перукарські послуги та інші, які пов’язані з обслуговуванням людей, що знаходяться у тривалих відрядженнях. Ми зі свого боку збираємося заснувати Фонд, який би під один-два відсотки, надавав би кредити для організації малого бізнесу, – сказав Михайло Добкін та додав, що також успішний видобуток газу, приведе до зростання цін на нерухомості, а це ознака розвитку території.

Губернатор також розповів, що Харківщина лише починає проходити той шлях, який вже пройшли у Техасі, коли там почали видобувати сланцевий газ.
– Не дивлячись на те, що США знаходиться на значно більшому рівні розвитку економіки ніж Україна, проблеми щодо штучного підбурювання населення - одні й ті ж, проблеми з недовірою місцевого населення - подібні. Тут ми можемо використати досвід Сполучених штатів по вирішенню проблем, пов’язаних з видобутком сланцевого газу, які були у цієї країни 10 років тому, – сказав Михайло Добкін.

В ході семінару-практикуму віце-президент компанії «Шелл» в Україні Грехем Тайлі. Повідомив, що у 2013 році компанія «Шелл» планує вкласти понад 1 млн. грн. у соціальні проекти Харківщини.

– Зараз ми працюємо з компанією «Укргазвидобування» - буримо свердловину у Первомайському районі. Окрім цього ми взяли на себе зобов’язання і вкладаємо капітал в соціальний розвиток населених пунктів цього району. Ми купуємо устаткування для місцевих лікарень, а також ремонтуємо дороги та встановлюємо освітлення у населених пунктах. Це ті дуже важливі проекти, які разом з місцевими громадами ми оцінюємо як проекти, які мають дуже високе значення. Тому згідно з програмою вкладень капіталу на 2013 рік, які ми будемо здійснювати разом з «Укргазвидобування», більше 1 млн. грн. буде направлено на ті проекти, про які я зараз сказав», - зауважив Грехем Тайлі.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта