Додатково заплатити за газ доведеться жителям Харківщини

14.03.2016 13:55 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Вищий адміністративний суд Києва визнав незаконними і скасував знижені в два рази Кабміном норми споживання газу для абонентів, у чиїх будинках не встановлені лічильники.

Про це повідомили в прес-службі ПАТ "Харківгаз". Позов подали споживачі газу з лічильниками, які вважають, що несправдливо платять більше тих, у кого лічильників немає, - повідомляє SQ.

Як розповіли в прес-службі, в Харкові витрата газу на людину в місяць при використанні газової плити становить 7,5 куб. м, а оплата нараховувалась за 3 куба.

Прес-секретар "Харківгазу" Ольга Клименко уточнила, що після судового рішення газові компанії вимушені провести перерахунок фактично використаного, але не сплаченого споживачами газу. Перерахунок буде проведено з 6 травня 2015 року по січень 2016 року.

"Проблема в тому, що це торкнеться 440 тис. жителів області, які не мають лічильників. Середнє донарахування на одного жителя з газовою плитою складе 21,56 грн в місяць, з газовою плитою і колонкою - 64,69 грн на людину в місяць. Донарахування споживачам, які встановили лічильник газу після 6 травня 2015 р.,  буде здійснено з 6 травня і до моменту установки лічильника", - зазначила Ольга Клименко.

Прес-секретар ПАТ "Харківміськгаз" Марина Зубова повідомила, що у зв'язку зі складною економічною ситуацією і необхідністю виконувати рішення суду, розроблено компромісне рішення - оплату донарахувань розстрочено на 9 місяців. Розстрочка оплати буде виконана автоматично і не потребує підписання додаткових документів.

"Для зручності контролю з боку споживачів помісячна сума донарахувань вказана в рахунках за газ. Споживачам, які мають пільги або оформили субсидії, необхідно звернутися за роз'ясненнями щодо отримання компенсації в управління праці та соціального захисту населення. Рекомендуємо жителям Харкова і області надалі не відмовлятися від установки лічильників газу. Споживач, який відмовився від безкоштовного лічильника, буде змушений встановити його за свій рахунок ", - зазначила Марина Зубова.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта