Доплату селянам обіцяють за продаж худоби на м'ясокомбінати

21.09.2012 12:05 Економіка
http://www.mnenie.dp.ua http://www.mnenie.dp.ua
Селяни зможуть отримати від держави спеціальну дотацію у розмірі 2,5 грн. за кілограм за продаж великовагової худоби на м’ясопереробні підприємства.

Відповідна постанова стане продовженням програми з виплати бюджетних дотацій за утримання та збереження молодняка ВРХ. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє Урядовий портал.

- Наразі ми завершуємо узгодження з іншими міністерствами постанови щодо компенсації у розмірі 2,50 грн. на кілограм за здачу одноосібниками великовагової худоби. Це дасть змогу подолати негативні тенденції зменшення поголів’я та обсягів виробництва яловичини, запобігти вирізанню маловагового молодняка та сприятиме збільшенню його надходження на промислову переробку» - сказав Міністр.

- Через те, що одноосібники, які здають худобу на переробні підприємства, не є платниками ПДВ, переробні підприємства пропонують їм нижчу ціну. Тому ми вирішили в доповнення програми бюджетних дотацій на збереження та утримання ВРХ запропонувати населенню додаткову програму компенсації при реалізації великовагової худоби, - підкреслив Микола Присяжнюк.

Міністр підкреслив, що таким чином держава врахувала інтереси сільгоспвиробника, якому надходять додаткові кошти, та переробного підприємства, що приймає худобу за власної ціною.

Автор: Администратор сайта