Два мільйони вкрали злочинці з рахунків банку на Харківщині

20.09.2012 09:17 Економіка
http://www.newsland.ru http://www.newsland.ru
Злочинці встановили дистанційну систему управління рахунками, заражену шкідливим програмним забезпеченням

На Харківщині, у зв’язку зі створенням управління боротьби з кіберзлочинністю, посилилася боротьба зі злочинами пов’язаними з протиправним використанням комп’ютерів і комп’ютерних мереж.

Про це під час прес-конференції повідомив т.в.о начальника управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Олександр Золотухін.

   - Незважаючи на те, що підрозділ створений 31 травня поточного року і нині в ньому працює 17 правоохоронців, уже вдалося досягти належних результатів, - зазначив Олександр Золотухін. - Зокрема, нині здійснюємо супровід кримінальної справи, порушеної за фактом злому електронної системи одного з банків та несанкціонованого переказу з рахунку майже двох мільйонів гривень. Уже з’ясовано, що зловмисниками на комп’ютерах однієї фірми була встановлена дистанційна система управління рахунками, заражена шкідливим програмним забезпеченням. Це й дозволило їм на відстані втручатися в роботу комп’ютера і відслідковувати стан рахунку, щоб ініціювати банківські перекази. Нині по цій справі проводиться повний комплекс оперативно-розшукових заходів.  

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта