Екс-голова Держкомзему незаконно віддав двадцять гектарів цінних земель на Харківщині

10.08.2012 11:40 Економіка
Колишній начальник міжрайонного управління Держкомзему у м. Люботині та Харківському районі незаконно передав громадянам більше 20 га особливо цінних земель вартістю 2 млн.грн. Тим самим була порушена ст. 150 Земельного кодексу України.

Харківський міжрайонний прокурор 10 серпня порушив кримінальну справу.

Про це сьогодні повідомив журналістам начальник відділу захисту інтересів громадян і держави в сфері земельних відносин прокуратури Харківської області Олександр Мельник, повідомляє SQ.

Мельник також відзначив, що за фактами незаконного поводження з земельної документацією з початку року на Харківщині порушено 9 кримінальних справ, які стосуються земель загальною площею 70 га. Державі завдано збитків на суму 10 млн.грн. Також було порушено 10 кримінальних справ щодо посадових осіб органів державного контролю за фактом незаконного відчуження земель загальною вартістю 11 млн.грн.

Крім того, з початку року прокуратура заявила 60 позовів про повернення незаконно отриманих в приватну власність земельних ділянок площею 12 га вартістю понад 20 млн.грн. Всього органами прокуратури заявлено понад 200 позовів на суму більше 35 млн.грн., З них судами задоволено 163 позови на суму 31 млн.грн. Попереджено незаконне відчуження майже 5 тис. га земель на 30 млн.грн., Реально повернуто 342 га.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта