Газ зі знижкою продаватиме Росія Україні. Але є умови

01.04.2015 05:59 Економіка
Дія для України так званої знижки на газ, яка надається за рахунок скасування експортного мита, продовжиться в разі дотримання українською стороною угод.

Таку пропозицію висловив російський прем’єр Дмитро Медведєв і її підтримав президент Росії Володимир Путін.

«Ми отримали звернення від «Газпрому», засноване на зверненні українських партнерів, суть якого зводиться до того, щоб продовжити дію пільгового пакета заходів на найближчий квартал, тобто до 1 липня – на три місяці», – сказав Медведєв, якого цитують російські ЗМІ.

«Ми вважаємо можливим підтримати звернення «Газпрому», ну, і відповідно, української сторони. За умови розуміння того, що всі базові умови чинного контракту, який пов’язує нашу компанію «Газпром» і «Нафтогаз», будуть неухильно дотримані, включаючи і повернення тих боргів, які до цього моменту накопичені», – наголосив Дмитро Медведєв.

«Давайте так і зробимо», – відповів Путін.

З 1 квітня перестає діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі.

«Нафтогаз України» підтримав пропозицію Єврокомісії щодо продовження дії угоди так званого «зимового пакета» до кінця наступного осінньо-зимового періоду. Наразі сторони обговорюють таку можливість.

Наступний раунд тристоронніх газових переговорів щодо так званого «літнього пакета» – постачання російського газу в Україну після 31 березня – має відбутися в середині квітня.

Джерело: Крим.Реалії
Автор: Администратор сайта