Газові борги Харківщини скорочуються - ХОДА

30.07.2012 13:47 Економіка
За минулорічне тепло Харківська область розрахувалася вже майже повністю, - розповів у ході селекторної наради начальника ГУ житлово-комунального господарства та розвитку ХОДА Романа Гриви.

Станом на 25 липня борг споживачів області сягає всього 5,4 % від загальної вартості. Установи, що фінансуються з державного бюджету, сплатили 93,3 % всієї суми, ті ж, які отримують кошти з обласного бюджету, - 102,2 %.

За словами Романа Гриви, сьогодні рівень заборгованості підприємств теплопостачання за газ дорівнює 485,3 млн грн. За тиждень ця сума скоротилася більше, ніж на п’ять мільйонів. Так, з газовими боргами вже повністю розрахувалися Нововодолазьке підприємство теплових мереж та ТОВ «Володар Кегичівка».

Позитивна динаміка виплат у Красноградського ПТС, Вовчанського ПТС, та ТОВ «Близнюківський Райсільгоспкомунгосп». Кожна з цих установ погасила більше 95 % від загальної суми. Найбільшим же боржником є "Харківські теплові мережі" із заборгованістю майже у 364 мільйони (74,9% боргу Харківської області).

Роман Грива попередив, що тільки за умови стовідсоткової оплати за послуги теплопостачання з боку всіх споживачів можливе підвищення рівня розрахунків за споживчий у опалювальний період 2011-2012 років природний газ.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта