Газовий конденсат шукатимуть на Харківщині за гроші США

15.08.2012 14:55 Економіка
На пошуки витратять 724 тис. дол.

Агентство США з торгівлі та розвитку і ГК "Укргазвидобування" уклали грантову угоду для фінансування проекту попереднього економічного обгрунтування розробки покладів конденсату Котелевського родовища (Полтавська і Харківська області), повідомляє прес-служба ДК "Укргазвидобування".

Відповідно до угоди передбачається дослідження перспектив підвищення видобутку вуглеводнів на одній з ділянок родовища.

Сьогодні на родовищі ведеться видобуток газу, але є передумови для наявності покладів газового конденсату в його нижніх шарах. Для розробки запасів конденсату ДК "Укргазвидобування" необхідно провести оцінку технічних можливостей і потенціалу видобутку, відібрати технології та розробити проект розробки включаючи фінансуванням. Наступним кроком стане пошук інвесторів для реалізації даного проекту.

Котелевське родовище було відкрито в 1976 р. Воно розташоване на території Котелевського району Полтавської області та Краснокутського району Харківської області. Основний по запасах поклад горизонту залягає в межах глибин 4600 - 4750 р. З 1993 до 2009 р. в поклади розроблялися в режимі сайклінг-процесу. Загальний фонд свердловин, які експлуатують поклад горизонту становить 40 одиниць.

Автор: Менеджер сайта