Графік погашення боргів із зарплати розроблений на найбільших заводах - боржниках Харкова

01.10.2014 09:00 Економіка
www.novayavolna.com www.novayavolna.com
Найбільші суми боргу з виплати заробітної плати в Харкові припадають на державні підприємства.

Про це на засіданні міської комісії з питань погашення заборгованості із зарплати повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова.

За її словами, найбільше винні працівникам на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві - 30 млн 170 тис. грн, Харківському приладобудівному заводі ім. Шевченка - 9 млн 374 тис. грн, заводі ім. Малишева - 8 млн 406 тис. грн, Харківському електромеханічному заводі - 1 млн 798 тис. грн.

Серед економічно активних підприємств іншої форми власності найбільшими боржниками є Харківський підшипниковий завод - 8 млн 541 тис. грн, завод «Автрамат» - 4 млн 755 тис. грн, НДІ радіотехнічних вимірювань - 4 млн 366 тис. грн, Харківський верстатобудівний завод - 1 млн 467 тис. грн.

Читайте також: ОДИН З ЗАВОДІВ ХАРКІВЩИНИ НЕ ВИПЛАЧУВАВ ПІВРОКУ ЗАРПЛАТУ
                        НА ЗАРПЛАТУ ХАРКІВСЬКИМ БЮДЖЕТНИКАМ НЕ ВИСТАЧАЄ КОШТІВ. БОРГИ СЯГНУЛИ МАЙЖЕ 300 МІЛЬЙОНІВ
                        ХАРКІВГАЗ ІДЕ ВІЙНОЮ НА БОРЖНИКІВ. ЗА ЯКОЇ УМОВИ ВАМ МОЖУТЬ ВІДКЛЮЧИТИ ГАЗ

Єдиним міським комунальним підприємством-боржником є збанкрутіле ХКП «Міськелектротранс», сума заборгованості якого становить 466 тис. грн. Найближчим часом планується погасити цей борг.

Всього, за словами Лариси Болгової, станом на 24 вересня сума заборгованості на 70 підприємствах-боржниках в місті Харкові становить 101,2 грн. За місяць вона зменшилася на 8,4 млн грн.

З метою ліквідації заборгованості міська влада розробила з підприємствами-боржниками графіки погашення заборгованості із зарплати.

На підприємствах, де не дотримується законодавство України в частині термінів виплати заробітної плати, проведені перевірки, в ході яких було винесено понад 1250 рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків, з них 820 вже виконані. Крім того, 69 матеріалів було передано до прокуратури, за одним з них порушено кримінальну справу, 186 матеріалів - до Державної територіальної інспекції з праці, з дев'ятьма керівниками підприємств-боржників припинені трудові відносини.

Автор: Администратор сайта