Гривня не повинна залежати від курса долара - В. Янукович

03.07.2012 17:58 Економіка
У своєму шорічному посланні до парламента Президент України Віктор Янукович виклав своє бачення подальшого економічного розвитку країни.

Зокрема, Україні доцільно перейти до формування гнучкої курсової динаміки в межах валютного коридору, вказується в щорічному посланні президента України парламенту, наданого депутатам у вівторок, 3 липня, повідомляє ZN.UA.

«Валютна стабільність вимагає: відмови від використання штучної прив'язки гривні до долара США як антиінфляційної міри і переходу до формування гнучкої динаміки валютного курсу в межах валютного коридору», - вказується в документі.

У посланні також пропонується підвищити прозорість процесу курсоутворення завдяки введенню порядку звітності Національного банку України про обсяги щоденних валютних інтервенцій, ефективності прийнятих заходів і причин виникнення кризових ситуацій.

Крім того, в посланні допускається посилення тиску на ціни у зв'язку з очікуваним неврожаєм основних сільськогосподарських культур.

«У разі збереження відносно високих темпів економічного росту (приросту ВВП на рівні принаймні не нижче 2011 року) підвищення інфляції на 2-3 процентних пункту гратиме роль стимулятора економічної активності», - підкреслюється в документі.

Джерело: ZN.UA
Автор: Администратор сайта