Індустріальні парки на Харківщині будуватимуть на місці заводу та уздовж траси

26.02.2013 10:07 Економіка
http://karpatnews.in.ua http://karpatnews.in.ua
Декілька індустріальних парків планують побудувати на Харківщині, а саме у Первомайському, Чугуївському районах та на Валківщині. Ще один парк планують створити на території ХТЗ.

Про це повідомив директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка, повідомляє SQ.

За його словами, в Харківській області повинно бути декілька індустріальних парків для залучення інвестицій, тому регіональний центр з інвестицій та розвитку зараз одночасно працює з містом Первомайський, з Чугуївським районом (сел. Малинівка), а також з кількома іншими ініціаторами проектів. Зокрема, під створення індустріального парку можуть бути задіяні ще два майданчики - в Харкові на базі площ заводу "ХТЗ" та у Валківському районі, вздовж траси Харків-Київ.

Дудка підкреслив, що далі всіх в питанні створення індустріального парку просунувся Малиновський селищна рада, який за допомогою регіонального центру з інвестицій розробив концепцію створення індустріального парку "Малинівка-Еко". "Сьогодні ця концепція вже передана в Держагентство з інвестицій та управління національними проектами України та чекає реєстрації. Це стане можливо після прийняття постанови Кабінету міністрів, яке визначатиме процедуру ведення реєстру індустріальних парків", - зазначив Дудка.

Він додав, що мало просто розробити концепцію - потрібно ще мати керівну компанію, яка переможе у відповідному конкурсі. "Сьогодні є кілька компаній, які бажають розвивати свій бізнес в напрямку індустріальних парків, і можливо, вони будуть конкурувати між собою за те, щоб саме їх бізнес-плани були визначені переможцями. Тим більше, закон не обмежує, скільки індустріальних парків може бути створено на території Харківської області", - підкреслив директор Харківського регіонального центру з інвестицій.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта