Інноваційний кластер для аграріїв з'явився на Харківщині

24.06.2015 08:13 Економіка
Фото: borona.net Фото: borona.net
Сьогодні у Лозовій започаткували інноваційно-освітній кластер "Агротехніка".

Меморандум про створення кластера у сфері впровадження сучасних технологій, розробки вітчизняної агротехніки підписали на базі Лозівського ковальсько-механічного заводу. До кластеру увійшли п'ять вишів: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П. Василенка, Миколаївський національний аграрний університет, Сумський національний аграрний університет, Таврічний державний агротехнічний університет та Уманський національний університет садівництва.

Завдяки кластеру у майбутньому планується налагодити тісний зв'язок між виробництвом і вищими навчальними закладами. Студенти матимуть змогу практикуватися на сучасній техніці, яку їм нададуть промислові підприємства, що входять до кластеру. Промисловість натомість отримає молодих кваліфікованих спеціалістів.

Ініціатором створення кластера виступила Харківська облдержадміністрація. Вона разом з органами місцевого самоврядування пообіцяла фінансувати проект.

- Це робочий кластер, нововведення, яке має алгоритм реалізації. Це знакова подія для України. Такі кластери - шлях вперед. Не можна просувати виробництво без науки і освіти, - сказав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта