Іноземні інвестори роблять ставку на харківські фінанси

09.01.2014 10:14 Економіка
http://www.companion.ua http://www.companion.ua
За підсумками дев’яти місяців минулого року Харківська область стала четвертою в Україні за кількістю залучених інвестицій.

Як повідомив “СК” директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, за три квартали 2013 року в економіку області вкладено 64,2 млн доларів. Загалом же кількість прямих іноземних інвестицій, що надійшли в регіон з початку інвестування, склала 2 млрд 200 млн доларів.

- Щодо сфер, у які вкладають кошти інвестори, то на першому місці – фінансова діяльність. Загальна сума інвестицій склала 1 млрд 101 млн доларів. На другому місці промисловість – 364 млн доларів, далі йдуть операції з нерухомим майном – 263 млн доларів. Звичайно, фінансовий сектор важливий, але нас ще не влаштовує обсяг інвестування інших галузей, - розповів Євген Шаповал. - У той же час, приємно відзначити тенденцію, що структура інвестування все ж таки змінюється, і дедалі більше коштів вкладається в реальний сектор економіки – промисловість.

Так, у підприємства з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції унесено 186,3 млн дол. прямих інвестицій, виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів — 83,6 млн дол., виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічну діяльність - 33,4 млн дол., металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім виробництва машин і устаткування — 12,6 млн дол.

На підприємства Харкова припадає 79,1 % прямих інвестицій області. По районах найбільші вкладення у Чугуївському — 202,6 млн дол. (9,2%) та Харківському — 186, 1 млн дол. (8,5%).

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №156 від 31.12.2013 р.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта