Інвестори виказали занепокоєння ситуацією на Харківщині

21.03.2014 12:27 Економіка
http://gazeta.zn.ua/ http://gazeta.zn.ua/

Поки ситуація в країні та регіоні не стабілізується, нових інвестицій в економіку не буде.

Таку позицію озвучили представники Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при обласній державній адміністрації у ході зустрічі з керівництвом ХОДА та Харківської обласної ради. Так, за словами директора Міжнародної інвестиційної компанії "SigmaBlayzer" Вадима Бодаєва, зараз потенційний інвестор з острахом дивиться на Україну.

- Сьогодні ми проводимо переговори з десятками інвесторів. Вони запевняють, що їм подобається Україна. Вони готові прийти на цей ринок, але коли в Україні буде все спокійно, - сказав бізнесмен.

За його прогнозами, період спокою для бізнесу настане десь через півроку з моменту встановлення певної стабілізації в країні. Тож попередньо більше року регіону треба буде прожити без інвестицій. Також від представників бізнесу та інвестиційних організацій надійшли пропозиції щодо створення антикризового штабу. Це має бути робоча група, де будуть працювати представники бізнесу і влади.

- Випробовування, які випали сьогодні на долю Харківського регіону, ми проходимо вперше. Ми повинні розуміти, яка б ситуація не склалася, найголовніше - робота підприємств, економіки, наповнення бюджетів усіх рівнів. Наша мета - захист інтересів наших людей. Нам потрібно виходити зі стану депресії. Настав час ефективних антикризових менеджерів, які налагодять роботу, - підсумував результати зустрічі голова Харківської облради Сергій Чернов.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта