Іпотечний кредит може взяти людина з будь-яким рівнем зарплати - заступник губернатора

13.07.2012 17:05 Економіка

У Кабінеті Міністрів уже відбулося два додаткових засідання по внесенню змін до постанови №343 «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов».

Про це повідомив сьогодні перший заступник губернатора Валентин Дулуб під час під час візиту на будівництво житлового комплексу по вулиці Дача, 55 у м. Харкові.

- Перша зміна стосується зменшення процентної ставки первинного внеску. Не 25%, а нижче - 10%. Це дається на розсуд банку та поручителів позичальника, яким може бути і будівельна компанія. Друге, змінена можлива площа квартири, яку людина може придбати за програмою іпотечного кредитування. Якщо раніше було 40 кв. метрів, то зараз 40 кв. м на людину, плюс 18 кв. м. на кожного члена сім'ї, і так до 76 кв. м. У сільській місцевості для будівництва житлового будинку до 94 кв. м.

- Сьогодні також зменшена норма заробітної плати та норма доходів на всіх членів сім'ї. Раніше була норма, яка багатьом людям не дозволяла брати участь в програмі через їх фінансовий стан. Сьогодні ця норма розширена і там практично немає обмежень, - сказав Валентин Дулуб.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта