ІТ-парк у Харкові: що там буде і коли відкриють

24.10.2013 10:00 Економіка
http://www.dw.de http://www.dw.de
Уже наступного року у Харкові має запрацювати величезний ІТ-парк.

Парк стане своєрідним майданчиком для розвитку стартапів - молодих вітчизняних підприємств, які орієнтовані виробляти власний інформаційний продукт. Поки ведеться будівництво парку, кипить робота і над його “інтелектуальним наповненням”.

- З березня цього року ми працюємо зі стартапами. У нас вже працює інкубатор, в якому стартапи проходять навчання. Ми допомагаємо їм розвиватися і залучати інвестиції для реалізації своїх проектів, - розповів керівник проекту Віталій Ставропольський.

Будується парк на Московському проспекті поряд з однойменною станцією метро. Він складатиметься із комплексу будівель загальною площею у 14 тис м. Робоча зона займатиме всього 60 % території. Тут трудитимуться індивідуальні розробники, фрілансери, стартапи та ІТ-компанії, що випускають власний інформаційний продукт. На решті території побудують всеможливі освітні та навчальні центри; конференц-зали, у яких планують проводити регулярні конференції, семінари, майстер-класи тощо; а також місця для розваг та занять спортом. Тут працюватиме і фітнес-центр, і центр для дітей, і танцювальний зал. На території парку працюватимуть сервіс-провайдери, які надаватимуть компаніям юридичні, бухгалтерські послуги тощо.

ІТ-парк має стати ковальнею саме українських ІТ-підприємств, що створюватимуть власний продукт і продаватимуть його за своєю ціною. Трудових ресурсів Харкова для цього, за словами фахівців, достатньо.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта