Ізюмський комбінат хлібопродуктів хоче продавати комбікорм до арабських країн

26.11.2012 14:08 Економіка
http://infofermer.ru http://infofermer.ru
Основними партнерами комбінату є великі птахофабрики та тваринницькі ферми з Харківської та Донецької областей.

Про це кореспонденту "СК" повідомив директор комбінату Вісхан Ісламов.

– Я починав працювати у 1987 році, коли генетика птиці дозволяла відгодовувати її за 90 днів. Технології змінюються, і зараз курку вирощують за 38–42 дні, – розповідає Вісхан Ісламов. – Щоб пришвидшити термін відгодівлі, деякі недобросовісні ділки додавали до раціону антибіотики, які сьогодні в Україні заборонені. Але щодо наших кормів, то вони екологічно чисті, у них відсутні антибіотики чи ще якісь небезпечні домішки.

Вісхан Ісламов упевнений: сьогодні раціон годівлі свійської птиці кращий, ніж у людей, адже іноді, купуючи продукти харчування, ми не знаємо, з чого їх вироблено. А от при виробництві комбікормів сировина проходить повний фармакологічний контроль, пропорції складових частин комбікорму виміряються до грама – як у аптеці.

Шляхом постійного підвищення якості йдуть усі члени асоціації «Харківптахопром», до якої входить і Ізюмський комбінат. Бо розуміють: у ситуації, коли у харчуванні українців переважає м’ясо птиці, дуже важливо, щоб цей продукт був повністю безпечним і корисним. Бо від цього, без перебільшення, залежить генофонд нашої нації.

Найкраще свідоцтво якості ізюмських комбікормів – те, що вони користуються великою популярністю. Третину продукції купують невеличкі фермерські господарства та селяни не лише з Харківщини, а майже з усіх східних і південних регіонів України.

А основними партнерами  є великі птахофабрики та тваринницькі ферми з Харківської та Донецької областей. І на комбінаті є цілком реальні плани поставки комбікормів за кордон, зокрема, до арабських країн.

– Але закордонним партнерам потрібні дуже великі партії продукції, які можливо виробити лише у кооперації з іншими комбікормовими заводами, – зазначає Вісхан Алавдієвич. – Тож поки що це питання ми вивчаємо. До речі, цим займатиметься Міжрегіональна Громадська Спілка птахівників і кормовиробників.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №139 від 20.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта