Кабмін не дає гроші на ремонт пам'ятки архітектури у Харкові

07.06.2013 12:12 Економіка
http://times.kharkov.ua/ http://times.kharkov.ua/

Під час прямої лінії у газеті «Слобідський край» голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, що на завершення ремонту ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» (Будинку Державної промисловості) не вистачає коштів.

– Ми третій рік поспіль, а я думаю, що це робили і раніше, подаємо запити на фінансування Держпрому як пам’ятника архітектури. Але, на превеликий жаль, ми не можемо собі дозволити ремонт будівлі. Я знаю, що часто виходять з ладу ліфти, але такий ліфт коштує дуже багато, ми, я маю на увазі обласний бюджет, не зможемо його придбати, – заявив Михайло Добкін.

Ліфти Держпрому унікальні. Деякі з них 1928 року виробництва і пережили Велику Вітчизняну війну. Деталі виготовляються на замовлення, адже жоден завод на території СНД не здійснює серійний випуск таких ліфтів.

Довідка СК. Держпром або Будинок державної промисловості — перший радянський 13-поверховий хмарочос, пам'ятка архітектури в стилі конструктивізму, одна з трьох харківських висоток, збудована впродовж 1926—1928 років. Споруда розташовується на центральній площі міста Харків — площі Свободи.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта