Харківщина увійшла у ТОП-5 конкурентоспроможних регіонів

26.11.2013 15:17 Економіка
http://makulaturi.net.ua/ http://makulaturi.net.ua/
Харківська область посіла друге місце.

Національний рейтинг конкурентоспроможності регіонів України - 2013, підготовлений Фондом «Ефективне управління» за підтримки Всесвітнього економічного форуму, знов очолив Київ. У першу п'ятірку також увійшли Харківська , Одеська , Донецька і Дніпропетровська області - великі промислові регіони з розвиненою інфраструктурою і бізнесом, - передає УНІАН.

За словами старшого менеджера фонду « Ефективне управління » Ігоря Гончаренка , в основу складання рейтингу лягли дослідження 12 основних складових розвитку регіонів , включаючи рівень освіти , охорони здоров'я , технологічну готовність регіонів , інновації , ефективність ринку праці і загальний обсяг ринку .

- У рамках дослідження ми опитали 2080 керівників компаній , що представляють малий , середній і великий бізнес усіх регіонів України по 10 галузям , - сказав Гончаренко. - Одночасно ми попросили їх вказати проблеми ведення бізнесу в поточному році і звернули увагу , що вперше на перше місце вийшла проблема нестабільності державної політики.

За словами Гончаренка , в цілому регіони України виявилися вкрай неоднорідними в частині розвитку , і розриви між регіонами з тих чи інших сфер залишаються досить істотними .

- Розриви збільшилися за показниками освіти , ефективності ринку праці , технологічної готовності та інновацій . Великі розриви відзначаються за показниками розвитку інфраструктури і за розмірами ринку , - сказав Гончаренко.

За результатами дослідження, цього року всі без винятку регіони України поліпшили свої позиції в порівнянні з показниками минулого року.

Джерело: УНІАН
Автор: Администратор сайта