Харківське шампанське заправлятимуть на спиртозаводі під Харковом

17.09.2012 14:26 Економіка
http://air.clan.su http://air.clan.su

Днями виповнюється місяць, як після чотирьох років простою знову запрацював Івашківський спиртовий завод.

Про те, як підприємство подолало труднощі та про плани флагмана спиртової промисловості Слобожанщини в ексклюзивному інтерв’ю «СК» розповів директор підприємства Михайло Захаренко.

– Наше підприємство – це кілька заводів в одному: на території спиртокомбінату розташовано завод з випуску сухих кормових дріжджів потужністю близько 10 тонн готового продукту на добу, у нас також є вуглекислотний цех і цех з випуску хлібопекарських дріжджів. І все це виробляється з відходів спиртового виробництва. Обладнання, безумовно, потребує певного оновлення, ремонту, але воно в нормальному стані. Хоча хлібопекарських дріжджів років 10 не випускали, кормових – і того більше. По-перше, ми можемо виробляти вуглекислоту, яка використовується у виробництві газованої води, шампанського. Якщо вартість однієї тонни вуглекислоти 3000 грн, а можливості нашого заводу – 10 тонн на добу, то проста арифметика показує, що ми можемо реалізовувати продукції на 30 тис. грн на добу. Зараз підприємства Харківщини їздять у Донецьку область за вуглекислотою, тому нам вигідно відкрити у нас це виробництво. Але зараз ми не використовуємо цієї можливості з різних причин, зокрема, і технологічних. Тому, у першу чергу, ми відновимо виробництво вуглекислоти. Це дасть ще 40 робочих місць. Взагалі завод розраховано на 300–360 працівників.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №111 від 15.09.2012


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта