Харківські чиновники розповіли про три випадки "соляної" паніки

26.06.2014 07:07 Економіка
http://edaonlain.ru/ http://edaonlain.ru/
Інформацію про те, що «соляні» хвилювання українців є марними, «СК» підтвердив і директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Віктор Коваленко.

– Це просто паніка. Хтось поширив неправдиву інформацію про те, що завод має проблеми, зокрема, з поставками. Усі поставки здійснюються. Ми переговорили з керівництвом заводу. Отримали чітку відповідь, що поставки будуть, – запевнив Віктор Коваленко.

Як запевнив начальник управління споживчого ринку Харківської облдержадміністрації Олександр Пенськой, завод, який забезпечує сіллю не тільки Україну, здатний постачати цього продукту у два – три рази більше.

– Дуже багато продукції завод виробляє для експорту. Вони постачають сіль у 22 країни світу, а не лише на всю Україну, – розповів Олександр Пенськой.
Проте, штучно створена паніка зробила свою справу. Дійсно, в останні дні через неправдиву інформацію про руйнування заводу збільшилися обсяги постачання солі в регіони України. Адже люди, боячись дефіциту, почали запасатися цим продуктом.
– Я проводив учора (24 червня) нараду з керівниками супермаркетів. Ми дуже коротко обговорили питання по солі. Вони чудово взаємодіють з дилерами. І дилери постійно постачаяють сіль. В останні дні ледве не по вагону на добу. Але виникає запитання: що далі робити з цією сіллю? – каже Олександр Пенськой.

За його прогнозами, повністю ажіотаж має спасти приблизно за десять днів.
Незважаючи на шалений попит, ціни на сіль не підвищуватимуться. Як запевнив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, вартість продукту зберігатимуться на рівні травня.

До речі, подібна паніка навколо теми солі в Харкові зовсім не вперше. Олександр Пенськой каже, що за останні сім років це вже третій випадок масового скуповування солі.

– Були випадки, коли ми замовляли більші постачання на Харків. А потім, коли вона прийшла, попит спав, – розповів Олександр Пенськой.
Зокрема, востаннє люди панічно скуповували сіль кілограмами у 2009 році. Причиною ажіотажу стали плітки про близьке закриття підприємства «Артемсіль».

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 76 від 26.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта