Харківські мільйонери звітували перед податковою

15.03.2013 08:05 Економіка
http://ru.tsn.ua http://ru.tsn.ua
З початку нинішнього року в рамках кампанії «Декларування-2013» більше 6 тис. жителів Харківщини подали декларації про свій майновий стан та доходи за 2012 рік.

Про це повідомили в управлінні оподаткування фізичних осіб ДПС у Харківській області.

Серед цьогорічних декларантів - 10 мільйонерів. Із зазначеного ними доходу, сумарний розмір якого перевищив 95 млн. грн., вони мають сплатити до бюджету 1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Мільйонні доходи одержані, в основному, за рахунок  продажу нерухомого майна, отримання спадку, продажу корпоративних прав на право власності частки в статутному  капіталі акціонерного товариства.

Нагадаємо, що за результатами минулорічної деклараційної кампанії  кількість офіційних харківських мільйонерів  становила 105 осіб. Відповідно до поданих декларацій доходи цієї категорії громадян  сягнули понад 418  млн. грн.

Також до кінця року подають свої декларації громадяни, які претендують на податкову знижку. На сьогодні 1200 жителів Харківщини уже скористалися цим правом. Загальна сума, яку держава їм компенсує за витрати на навчання, іпотечне кредитування, страхування тощо, становить більше 1100 тис. грн.

Автор: Администратор сайта