Харківські заводи попередньо домовилися про контракти з Азербайджаном

29.04.2015 08:38 Економіка
http://aze.in.ua http://aze.in.ua
Наразі усні домовленості на поставку своєї продукції мають ДП «Завод «Електроважмаш», ВАТ «Турбоатом» і ВАТ "ХТЗ".

Про це розповіла заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її словами, днями у Почесному Консульстві Азербайджанської Республіки в Харкові пройшла робоча зустріч представників облдержадміністрації та провідних підприємств області з Почесним Консулом Азербайджанської Республіки в Харкові Афганом Салмановим. Під час зустрічі представники підприємств представили свої пропозиції щодо напрямів співробітництва з потенційними азербайджанськими партнерами.

- Наразі можна сказати, що декілька харківських підприємств вже попередньо домовилися про подальшу співпрацю. Наприклад, такі підприємства, як «Електроважмаш», «Турбоатом», «ХТЗ», вже мають певні напрацювання, - розповіла Юлія Світлична.

Зокрема, ДП «Завод «Електроважмаш» зацікавлене поставляти на підприємства Азербайджану електродвигуни, тягові генератори та комплекти електрообладнання. Також завод готовий модернізувати енергогенеруюче обладнання або замінити його з підвищенням потужності на Азербайджанських ТЕС і ГЕС.

ВАТ «Турбоатом» зацікавлене у співпраці з Азербайджанською Республікою у галузі гідроенергетики. Опрацьовується можливість поставок обладнання для реконструкції гідротурбін на азербайджанських ГЕС. Підприємство також готове здійснити проектування, виготовлення і поставку гідротурбінного обладнання і провести модернізацію діючих ГЕС Азербайджанської Республіки з виконанням монтажу та проведенням пусконалагоджувальних робіт і гарантійних випробувань.

ВАТ «ХТЗ», яке має багаторічний досвід у співробітництві з Азербайджаном, зацікавлене у поставках продукції для аграрного сектору та промислових підприємств Азербайджану, зокрема багатофункціональних, великотоннажних та гусеничних тракторів високої прохідності, саморозвантажних причепів, а також колісної техніки зі збільшеними спареними колесами. Також харківський виробник важкої промислової техніки готовий забезпечити комунальні служби великих міст і організацій Азербайджану бульдозерним та спеціалізованим навісним обладнанням для дорожньо-будівельних робіт, різання мерзлих ґрунтів та для ремонту магістральних трубопроводів у важкодоступних місцях тощо.

- На 5 травня цього року заплановано візит Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Азербайджанською Республікою, в рамках якого передбачається також зустріч з міністром енергетики Азербайджанської Республіки. На зустрічі також будуть присутні представники керівництва ВАТ «Турбоатом», що забезпечить можливість обговорення питань щодо перспектив поставок продукції виробників Харківщини для підприємств енергетичної галузі Азербайджану, - додала Юлія Світлична.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта