Харківський готель змінив власника

26.07.2012 13:32 Економіка
Вчора на сесії Харківської обласної ради було прийнято рішення про передачу половини готелю «Київський» до комунальної власності Харкова.

У 2008 році облрада прийняла рішення щодо продажу цілісного майнового комплексу готелю. Власники зобов’язувалися провести реконструкцію готелю, який увійшов в цільову Програму підготовки та проведення Євро–2012 у Харкові.

Та умови продажу виконано не було і готель виключили з програми підготовки. У той же час Харківська міськрада подала позов на рішення облради щодо продажу об’єкту, який був спільною власністю двох рад.

Після сесії під час брифінгу голова Харківської облради Сергій Чернов зазначив, що і суд першої інстанції, а потім і апеляційний суд підтвердили обґрунтованість претензій Харківської міськради.

– Суд  за позовом прокуратури також визнав недійсним договір купівлі-продажу від 2008 року... На виконання рішення суду минулого тижня було створено комісію з числа депутатів обласної та міської рад і фахівців з комунальної нерухомості, яка провела інвентаризацію майна готелю, – зазначив Сергій Чернов. За словами голови обласної ради, передача половини готелю до комунальної власності Харкова дозволить ефективніше здійснювати оперативне управління готелем і привести його в порядок.
Рішення облради про передачу майна міськраді набере чинності після того, як міськрада прийме відповідне рішення.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №89 від 26.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта