Харківський метрополітен обкрадають орендарі

07.11.2013 13:34 Економіка
http://www.057.ua/ http://www.057.ua/

Орендовані приміщення передають у користування третім особам, а на станціях ведеться стихійна торгівля.

Прокуратура області перевірила стан додержання законодавства при укладанні договорів оренди майна державних та комунальних підприємствами транспортної сфери.

Як повідомив заступник прокурора області Сергій Міронов, низку порушень виявили при передачі в оренду майна КП «Харківський метрополітен».

Як приклад, підприємець самовільно розширив орендовану торговельну площу більш ніж у два рази. У результаті КП недоотримало від зазначеного договору понад 13 тис. грн.

Інший підприємець, що орендує 10 об’єктів  на різних станціях метро, переважну більшість майна передає в суборенду без письмової згоди орендодавця (РВ ФДМУ) та балансоутримувача.

Практично на всіх станціях метрополітену встановлені факти стихійної торгівлі. Систематично це допускається на станціях «Маршала Жукова», «Радянської армії», «Пролетарська», «Героїв праці» тощо. Нерідко така ситуація виникає через неналежну роботу співробітників міліції батальйону патрульної служби (з обслуговування метрополітену).

За наслідками перевірки Харківському міському голові та командиру батальйону патрульної служби (з обслуговування метрополітену) ХМУ ГУМВСУ в області внесені подання, які наразі перебувають на розгляді.

Загалом з початку року органами прокуратури області до господарського суду заявлено 8 позовів про стягнення заборгованості за оренду державного та комунального майна, що перебуває на балансі підприємств транспортної сфери. Загальна сума, пред’явлена до відшкодування – майже 220 тис. грн. Наразі 4 позови вже задоволені, за 2-ма добровільно сплачені борги, ще 2 перебувають на розгляді суд.

Автор: Администратор сайта