Харківський «Південкабель» чотири роки пробивався на ринки Європи

03.12.2013 11:42 Економіка
http://www.shops.kharkov.ua/ http://www.shops.kharkov.ua/
«Південкабель» понад чотири роки намагався поставляти свою високотехнологічну продукцію до країн Євросоюзу, але отримував відмови.

Про це під час позачергової сесії Харківської міської ради повідомив генеральний директор підприємства Володимир Золотарьов.

60% продукції харківського заводу «Південкабель» поставляється в країни Митного Союзу, тоді як до Європи підприємство експортує всього 2%.

- Ця продукція була виготовлена на більш досконалому обладнанні, ніж на багатьох інших підприємствах західної Європи. Але нічого у нас не вийшло і не вийде, бо уряди тих країн захищають вітчизняного виробника. Ми повинні прагнути до Європи на рівноправних умовах. Тому що зараз країни Європи бачать в нас тільки ринки збуту, - підкреслив Володимир Золотарьов.

Він зазначив, що зараз «Південкабель» працює у три зміни. Співробітники підприємства уважно стежать за ситуацією в країні, але не збираються піддаватися на провокації.

- Ми сьогодні працюємо на процвітання міста, процвітання країни. Це найважливіше сьогодні. Адже якщо не працюватимуть промислові підприємства, то не буде надходжень до бюджету. Звідки братимуться пенсії, зарплати медикам і вчителям? Ми турбуємося про Харків та його жителів, - зазначив директор підприємства.

Автор: Администратор сайта