Харків'яни направили на соціальні потреби понад сім мільярдів гривень

16.11.2015 08:42 Економіка

Як повідомили в Головному управлінні фіскальної служби області, 7,4 мільярда гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування з початку року перерахували до бюджету підприємства і підприємці регіону. Додатково до бюджету спрямовано понад 958 мільйонів гривень.

При цьому лише за жовтень платники єдиного внеску Харківського регіону перерахували на рахунки Держказначейства 867,2 млн грн ЄСВ. До порівняння - за минулорічний період було сплачено 734,1 млн грн.

Як проінформувала в. о. начальника ГУ ДФС у Харківській області Ірина Сагайдак, понад 32 % від загальних надходжень ЄСВ (близько 2,4 млрд гривень) забезпечили бюджетні організації регіону. Відрахування від підприємців – фізичних осіб склали майже 321 мільйон гривень. Решта коштів надійшла від інших юридичних осіб.

Водночас керівник податкової служби відзначає, що стабільній сплаті єдиного соціального внеску сприяє запровадження сучасних електронних сервісів від фіскальної служби.

«Платники можуть подавати звітність в електронному вигляді. Для цього необхідно отримати безоплатний електронний ключ. Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг як для платників податків, так і для органів ДФС. Звітність, надіслана до органу ДФС електронною поштою, не потребує дублювання на паперових носіях та їх зберігання», - підкреслює Ірина Сагайдак.

Варто відзначити, що наразі на Харківщині щомісячно подають звіти та сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування близько 40 тисяч платників. Слід зазначити, що майже 95 % страхувальників області щомісячно подають звітність з єдиного соціального внеску засобами електронного зв’язку.

Роман Шупенко 

Автор: Администратор сайта