Харків'яни у рейтингу Forbes: хто вони та скільки мають грошей

27.03.2015 10:32 Економіка
www.forbes.ru www.forbes.ru
Журнал Forbes опублікував рейтинг 100 найбагатших людей України за 2015 рік.

До нього увійшли троє харків'ян. На сьомому місці списку - власник групи DCH Олександр Ярославський, статок якого оцінили в 774 млн дол., 25-й - нардеп Олександр Фельдман - 175 млн дол., 59-й - власник групи "Агротрейд" Всеволод Кожемяко - 81 млн дол.

Рейтинг мільйонерів очолив Рінат Ахметов зі статком у 6,9 млрд дол., також у п'ятірку увійшли Віктор Пінчук (1,5 млрд дол.), Ігор Коломойський (1,4 млрд дол.), Геннадій Боголюбов (1,3 млрд дол.) і Юрій Косюк (1,1 млрд дол.).

"У ювілейному рейтингу Forbes - п'ятий списку найбагатших українців - приводів для радості небагато. Мінімальними абсолютними втратами серед мільярдерів може похвалитися лише Косюк - його статок в порівнянні з минулим роком скоротився всього на 200 млн дол. У загальному заліку статок 95 % сотні найбагатших у тій чи іншій мірі зменшився. Причини очевидні. Перша - падіння доларових цін на світових ринках. Сталь тільки за перші три місяці поточного року подешевшала на 10 %, а вартість залізорудної сировини впала до рівня 2009-го. Це пояснюється зниженням попиту, колишніми обсягами поставок сировинними компаніями, що в свою чергу забезпечує профіцит на ринках. Нинішня кон'юнктура вже коштувала ключовим експортерам - "Метінвесту" Ріната Ахметова і Ferrexpo Костянтина Жеваго, чия частка в загальній структурі поставок залізорудної сировини на зовнішні ринки становить не менше 80 %, - мільйонів доларів. Війна на сході тільки додає масла у вогонь. За попередньою оцінкою, за підсумками року падіння ВРП в Луганській та Донецькій областях склало не менше 60 і 40 % відповідно", - зазначили в журналі.

Джерело: Forbes
Автор: Администратор сайта