Харків'янин організував конвертаційний центр з обігом 60 мільйонів

02.03.2015 12:05 Економіка
Працівники оперативно-слідчих підрозділів податкової міліції Харківщини припинили діяльність фірми, що займалася відмиванням коштів.

Про це повідомляє виконуючий обов’язки начальника оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області Дмитро Резніченко.

37-річний мешканець Харкова замаскував «центр мінімізації» під п’ять фіктивних фірм. Взявши в помічники кур’єрів та бухгалтера, бізнесмен налагодив незаконну конвертацію коштів для реальних підприємств Дніпропетровщини.

Так протягом 2014-2015 років винахідливий підприємець через надання фіктивних послуг (а саме – продаж соняшникового насіння та олії) реальним компаніям формував штучний кредит. Далі гроші із лже-послуг переводилися на банківські рахунки кур’єрів, які в свою чергу знімали готівку як фізичні особи та передавали її клієнтам.

«Лише за рік підприємець проконвертував близько 61 млн грн, зазначає Дмитро Резніченко, - ймовірні втрати бюджету тільки з ПДВ становлять щонайменш 10 млн грн»

Працівники податкової міліції забезпечили повний обшук офісних приміщень, житла та транспорту законопорушників.

«Під час проведення обшуків було виявлено та вилучено 17 печаток фіктивних підприємств, 2 штампи держустанов, чорнові записи, чекові книжки, документація, - зазначає Дмитро Резніченко, - усе це буде використано в якості речових доказів».

Дане правопорушення внесено до Єдиного реєстру судових розслідувань за ознаками злочину, передбачених ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта