Клименко хоче покращити життя бізнесменів, але не може

24.12.2013 15:39 Економіка
http://www.kryvda.com/ http://www.kryvda.com/
Скоротити кількість видів податків вдвічі, а навантаження на фонд заробітної плати на 40% вважає за потрібне міністр доходів і зборів.

На думку Олександра Клименка, саме таким радикальним чином треба полегшити життя українському бізнесу.

Про що він і висловився на масштабній онлайн-конференції між міністерством та більш ніж трьомастами журналістами зі всіх куточків України. 

Міністр підкреслив, що Україні необхідно знизити рівень податків в цій сфері і хоча би приблизно дотягнути його до європейського рівня. Однак наразі це просто неможливо, адже спочатку треба створити компенсаторні механізми, які б нівелювали кризу, яка обов’язково з’явилась би в Пенсійному фонді.

На думку Клименка, такий механізм є.

- Потрібно дати такі стимули, які дозволять роботодавцям перебудувати свою роботу. З іншого боку, ми не маємо розбалансувати і Пенсійний фонд. Компенсаторним механізмом для збереження балансу є загальне декларування. Моя позиція полягає в тому, що ми повинні ввести загальне декларування, подивитися хоч невелику перспективу реалізації і мати вже чіткий компенсаційний механізм, знижувати ставки податків на заробітну плату, - сказав Олександр Клименко.

Артем Богдан

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта