Коли Харків стане центром ІТ-бізнесу в Україні

25.11.2013 14:13 Економіка
http://ua-ekonomist.com/ http://ua-ekonomist.com/
У четвер, 28 листопада, у Харкові стартує Міжнародний форум “Kharkiv-IT”.

Директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал розповів що слід очікувати від Форуму.

За його словами,  цей захід дозволить вирішити три основні завдання. По-перше, він продемонструє, що Харків є центром ІТ-бізнесу в Україні, де успішно функціонує більше сотні ІТ-компаній, і де працюють висококваліфіковані фахівці. По-друге, допоможе знайти інвесторів для тих проектів, які стануть переможцями конкурсу “Kharkiv-IT”. І по-третє, сприятиме обговоренню з представниками ІТ-бізнесу тих проблеми, які назріли, і визначенню шляхів їхнього розв'язання.

- Ми плануємо створити своєрідний майданчик комунікації для учасників даного сегменту економіки. Усе це разом сприятиме підвищенню конкурентоспроможності харківського регіону, формування його позитивного іміджу, - зазначив Євген Шаповал.

У програмі форуму: пленарне засідання, презентація 12 проектів-учасників конкурсу ( у чотирьох номінаціях по три проекти), а також панельна дискусії “Як забезпечити потребу ІТ-ринку Харківської області висококваліфікованими фахівцями ” і  “Smart region”.

Поважне журі, у складі якого будуть представники українських ІТ-компаній, визначать переможців. Їхні проекти будуть фінансуватися.  Окрім цього,  членів команди-переможниці можуть запросити на роботу до провідних українських ІТ-компаній. 
 
Участь у Форумі вже підтвердили такі ІТ-компанії як EPAM, GlobalLogic, VOOMY IT-park, Ernst&Young.  

“Kharkiv-IT” пройде на території комплексу “Superior Golf&SpaResort”. 

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта