Євросоюз направить до Харківщини мільйонний транш

19.06.2015 12:13 Економіка
Фото: Віктор Кочетов Фото: Віктор Кочетов
Євросоюз виділить Харківщині 1,7 млн євро. Ці гроші у першу чергу підуть на подолання труднощів, які виникають у регіоні у зв’язку із внутрішньо переміщеними особами з Донецької та Луганської областей.

Про це заявив член Європейської Комісії з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган.

- Оскільки Європейський Союз виділяє таку велику суму коштів, я вирішив особисто приїхати до Харкова і перконатися, які реальні виклики сьогодні стоять перед регіоном, - сказав Йоганнес Ган. - Гроші підуть у першу чергу новоприбулим внутрішнім переміщеним особам, хоча для мене вони - біженці. Також наша мета - стимулювання появи нових робочих місць та кредитування малого та середнього бізнесу.

Комісар ЄС розповів, яким чином Європа збирається допомагати українським компаніям. ЄС дає 100 млн єврогарантій. Таким чином українські малі та середні підприємства, у тому числі й харківські, матимуть змогу отримати європейськи кредити на загальну суму близько 1 млрд грн.

Цього дня Йоганнес Ган відвідав табір «Ромашка», провів зустріч з волонтерами і з представниками малого та середнього бізнесу Харківщини, а також має виступити з лекцією перед харківським студентством.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта