Компанія Bosch дасть гроші на будівництво гідростанції та утилізацію відходів на підприємствах Харківщини

14.03.2013 07:00 Економіка
http://www.pechenegy.in.ua/ http://www.pechenegy.in.ua/
Структура компанії "Bosch" (Німеччина) проводила дослідження проекту будівництва гідроелектростанції на Печенізькому водосховищі.

Про це на засіданні круглого столу "Стан впровадження стратегії енергоефективності в Харківській області. Проблеми і перспективи" розповів керівник Центру енергоефективності та альтернативної енергетики Харківського національного університету ім. Каразіна Станіслав Ігнатьєв.

За його словами, наступний крок для реалізації проекту - переговори компанії з ХОДА. Він зазначив, що гідроелектростанція окупиться в 5-5,5 років.

- Цей проект зможе підвищити енергетичну незалежність Харківської області, - підкреслив Станіслав Ігнатьєв.

За його словами, компанія "Bosch" цікавиться іншими проектами альетрнативної енергетики в Харківській області. Зокрема, компанія планує інвестувати в проект утилізації відходів на найбільшому в області свинокомплексі "Агрокомбінат "Слобожанский" (Чугуївський район).

Він зазначив, що в Харківській області є потенціал для різноманітних проектів в сфері альтернативної енергетики. Наприклад, КП "Вода" розробляє технологію по виробництву електричної і теплової енергії з осаду стічної води. При осаді залишається активний іл, з якого можно добути газ, котрий використовується для отримання електричної чи теплової енергії.

Андрій Войніцький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта