Конвертаційний центр з харківськими грошима у приміщенні банку знайшли СБУшники (ВІДЕО)

11.07.2013 14:01 Економіка
Служба безпеки України викрила та припинила діяльність організованого злочинного угрупування, учасники якого "працювали" у Дніпропетровській, Полтавській та Харківській областях.

Вони органзували «конвертаційний центр» для виведення у тіньовий обіг коштів легального сектору економіки.

Як повідомили у прес-службі СБУ, структуру, що переводила у готівку кошти, які належали різним суб’єктам підприємницької діяльності, створили мешканці Дніпропетровської області. Щомісячний обіг «конвертаційного центру» становив понад 100 млн гривень.

3 липня на Дніпропетровщині співробітники СБ України спільно зі слідчими МВС України провели 14 обшуків у відділенні однієї з банківських установ, помешканнях учасників оборудки, офісних приміщеннях та авто, які використовувались зловмисниками.

За результатами обшуків правоохоронці виявили та вилучили фіктивну фінансово-господарську та платіжну документацію понад 20 комерційних структур, печатки та електронно-обчислювальну техніку з системою «клієнт-банк».

У приміщенні банку були спеціально облаштовані приховані кімнати для зберігання фіктивних документів, незаконно побудований у підвальній частині житлового будинку «бункер» зі спеціальним сейфом. Із сейфа були вилучені обготівковані того ж дня 3,4 млн. гривень.

За цим фактом триває кримінальне провадження за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) та ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта