Кращі товари Харківщини: безфундаментні ваги та борошно вищого ґатунку

08.08.2013 09:23 Економіка
Від виробництва картонних склянок до розробки надважких автомобільних та вагонних вагів.

На Харківщині відбулося урочисте нагородження переможців і лауреатів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції  «100 кращих товарів України".

У цьогорічному конкурсі «Краща продукція Харківщини» взяли участь 116 видів товарів та послуг 98 підприємств Харківської області. Регіональна конкурсна комісія, підбивши підсумки конкурсу, кращими з кращих визначила 67 видів продукції, лауреатами – 19 видів продукції.

В номінації «Товари виробничо-технічного призначення» до числа переможців увійшла фірма, яка спеціалізується на розробці та виробництві важких вагів - вагонних та автомобільних. Традиційне використання цих вагів засноване на використанні фундаменту, який робить їх експлуатацію більш складною та дорогою. І багато поколінь розробників цих вагів намагалися вирішити цю проблему — винайти так звані безфундаментні ваги. Влітку 2008 року це вдалося зробити харків'янам.

- На сьогоднішній день на дорогах України та Білорусі працюють більше 100 автомобільних та вагонних вагів, - розповідає директор Харківського ТОВ «Пульсар-92» Борис Паценкер. - Коефіцієнт похибки цих вагів набагато менший, ніж у їх попередників, фундаментних.

Нові удосконалені ваги вже зарекомендували себе у Європі, так у минулому році два комплекти вагонних вагів були встановлені у Чехії та Латвії.

Новопокровський комбінат хлібопродуктів вже за традицією є лауреатом конкурсу. У номінації "Продовольчі товари" цього року комбінат отримав перемогу за виробництво борошна пшеничного вищого сорту. Сьогодні на комбінаті працюють близько півтисячі робітників, є навіть цілі династії. За словами директора комбінату Андрія Яковенка, чергова перемога — результат плідної роботи робітників та досить частого оновлення техніки.

Ще однією вагомою перемогою за останній час, за словами керівництва НКХ, стало те, що середній показник заробітної платні сягнув до 4 800 тисяч гривень.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта