Домофони, які нагадуватимуть користувачеві про борги, встановлять у Харкові (ФОТО)

27.03.2013 08:40 Економіка
фото Ігоря Тесло фото Ігоря Тесло

На харківському міні-заводі розроблена унікальна система "Розумний під'їзд". Суть її полягає у автоматизації послуг відчинення дверей під'їздів, виклику ліфта, вмикання світла і таке інше.

Також розроблені додаткові заходи з безпеки користувачів. Про це повідомив сьогодні директор КСП "Харківміськліфт" Анатолій Кандауров.

Система повністю автоматизована: у під'їзд житлового багатоквартирного будинку ведуть масивні двері, що відчиняються за допомогою системи домофона. Перед тим, як "запустити" до будинку, інформаційна стрічка на домофоні нагадає мешканцю про розмір його боргу з комунальних платежів.

Відчинивши двері під'їзду, мешканець іде до ліфта, який уже чекає на нього. Ліфт можна викликати і за допомогою мобільного телефона, а якщо у ліфт зупиниться або виникне пожежа чи задимлення, віртуальний диспетчер самостійно повідомить про надзвичайну ситуацію у відповідні служби міста.

Проїхати у ліфті можна не тільки із комфортом, але із користю. Наприклад користувач ліфта зможе привітати своїх сусідів зі святом або із днем народження за допомогою спеціальної звукової системи.

Система "Розумний під'їзд" є унікальною для України, вона буде упроваджена після затвердження міською владою.

Довідка. В Харкові з 2009 року працює унікальний міні-завод з виготовлення міні-кабін комунального спеціалізованого підприємства "Харківміськліфт". Завод створено для виготовлення запасних частин на ліфти, термін експлуатації яких складає понад 50 років.   Продукція міні-заводу використовується при виконанні капітального ремонту ліфтів і внутрішньобудинкових електромереж. На заводі працюють 14 осіб, за 4 роки роботи міні-заводом розроблено і випущено понад 24 тис. на суму 3 млн 45 тис. грн. 

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта