Лозівський ковальсько-механічний завод поскаржився М. Добкіну на ХТЗ

24.10.2012 12:19 Економіка
http://www.upec.ua http://www.upec.ua

Як повідомили на заводі, ХТЗ замовляє ведучі мости для тракторів виробництва Китай, що за якістю поступаються продукції ЛКМЗ.

Раніше ХТЗ робив замовлення на цю продукцію Лозівського ковальсько-механічного заводу до 90%, повідомив генеральний директор індустріальної групи УПЕК, в яку входить ЛКМЗ, Алатолій Гіршфельд. зараз же замослення ХТЗ складає лише 10-15%.

У проблемі обяцяв розібратись губернатор Харківщини Михайло Добкін, який сьогодні разом з головою облради Сергієм Черновим відвідав завод у Лозовій.

Трудовий колектив ЛКМЗ звернувся до губернатора з проханням допомогти у підписанні договору ЛКМЗ з ХТЗ на постачання ведучих мостів для ХТЗ.

- Якщо цей договір буде підписано, то понад 600 наших співробітників залишаться працювати на заводі, - сказав слюсар механо-збіркових робіт ЛКМЗ Михайло Казимирович.

- Це питання порушено місяць тому. На робочій нараді, яку ми проведемо після виборів, ми поговоримо на предмет співпраці між двома заводами. Є невирішені питання і з боку ЛКМЗ, і з боку ХТЗ. Відвідавши ХТЗ, я зрозумів, що на підприємство незадоволене невругульованістю ввізного мита на трактори, які є аналогами наших. 90% харківських тракторів ідуть за межі України і не користуються попитом на вітчизняному ринку, - відзначив Михайло Добкін. - На нараді у Дніпропетровську, яку проводив президент, я порушив питання про введення обмежувального експортного мита на ввіз імпортної техніки, аналоги якої виготовляються в Україні. З наступного бюджетного року, я вважаю, що певні обмеження для ввозу старої імпортної техніки будуть уведені. Якщо це трапиться, крок у відповідь мають зробити і тракторобудівники, підтримавши тих, хто виробляє для них ці агрегати.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта