Лозівський сир заборонено продавати в Росії

24.07.2012 11:02 Економіка
Росія уважнео "вивчає" український сир Росія уважнео "вивчає" український сир

Фахівці Росспоживнагляду дійшли висновку, що через недосконале виробництво сири ТОВ «Лозівський молочний завод» не можна допустити на російський ринок.

Про це повідомляє офіційний сайт Федеральної служби по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росії). В інформації зазначено, що Росспоживнагляд розглянутв матеріали ТОВ «Лозівський молочний завод» щодо усунення недоліків, виявлених в ході інспектування даного підприємства на відповідність випущеної продукції вимогам Федерального закону від 12.06.08 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію». В ході розгляду даних матеріалів російські експерти відзначили формальний підхід до їх підготовки, у тому числі щодо здійснення на підприємстві виробничого контролю та ідентифікації вироблених сирів та сирних продуктів, що не дозволяє прийняти рішення про допуск продукції даного підприємства на російський ринок.
Також до цього часу в Росспоживнагляд не надійшла від Міністерства економічного розвитку і торгівлі Україна повна інформація про діяльність українських лабораторій з проведення досліджень сирів, з метою їх поставок на російський ринок, зазначається сайті федеральної служби.
Взагалі до лабораторії «Центр гігієни і епідеміології в місті Москві» Росспоживнагляду надійшло 236 зразків сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філія «Менський сир», ТОВ «Гадячсир», ПАТ «Пирятинський сирзавод», ЗАТ «Дубномолоко», з яких повністю досліджені 217 зразків продукції. В результаті на 214 зразків видані експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.

Автор: Администратор сайта