Люди займають чергу з п’ятої ранку, щоб оформити квартиру на Харківщині

29.01.2013 14:17 Економіка
http://image.tsn.ua/ http://image.tsn.ua/
Через нові правила реєстрації нерухомості, які застосовують з цього року, оформлювати документи на житло стали набагато довше.

Про це під час прес-конференції розповіла керівник Харківського агентства нерухомості Світлана Якіменко. Вона зазначила, що нові правила оформлення угод з нерухомістю, які вступили у силу з січня 2013 року стали одним з факторів підвищення попиту на вторинну нерухомість у грудні 2012 року. 

– Ми спостерігали у грудні збільшення кількості угод на близько 20%. Реформа дещо ускладнила проведення угод. Ринок не стоїть. Угоди ми оформлюємо. Але це дуже складно. Наші клієнти приходять займати чергу з п’ятої ранку і не завжди до кінця дня можуть попасти на прийом до фахівця Державної реєстраційної служби...Ми підраховували по номеркам черги. Який номер встигає до кінця дня пройти. У середньому якщо ви в о п’ятій ранку приїхали, то лише 40 осіб встигнуть пройти за цей день. Сподіваємося, що це тимчасове явище, – зазначила Світлана Якіменко.

На думку експерта головна причина такої повільності процесу – недосконалість законодавства та технічні причини, адже зараз відбувається внесення даних про усі об’єкти нерухомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
- Фахівці вручну вводять усю інформацію і при найменшій помилці треба все починати спочатку, - зазначає Світлана Якіменко, - Нотаріуси також витрачають більше часу на оформлення документів. Якщо раніше на це витрачалось близько двох годин, то на початку січня нотаріуси оформлення тривало 6 годин.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта