М. Добкін розповів, коли птицю з Харківщини повезуть до Євросоюзу

01.02.2013 11:51 Економіка
http://www.news24ua.com http://www.news24ua.com

Уже через півроку Україна зможе постачати м’ясо птиці до європейських країн.

Як повідомив Михайло Добкін, це стало можливим завдяки підписанню цілого ряду документів з Європейським союзом. До цього, за словами губернатора, європейський ринок птиці був зачинений для нашої країни.

- Для нас це вигідно, тому що там зовсім інша ціна, - сказав Михайло Добкін. - Сьогодні нарешті після закриття лазівок у митниці і контрабандного ввозу м’яса птиці з США та європейських держав, наші підприємства міцно стали на ноги. Ми готові забезпечити і внутрішній ринок, і, звісно, постачати частину продукції на територію Європейського Союзу.

Губернатор наголосив, що в Україні вимоги ветеринарних лікарів до виробників м’яса набагато вищі, ніж, наприклад, у Росії, і за деякими параметрами вищі, ніж у Європі. А тому якість птиці, що виробляється у нас, висока і вона буде затребуваною. А разом із прибутками, за словами Михайла Добкіна, Україна і зокрема Харківщина отримають у Європі добрі відгуки, як про виробника сільгосппродукції. Наступними ЄС штурмуватимуть молочка та ковбаси.

- Продукти харчування — це те, чим ми повинні наповнювати нашу економіку в прогресі, - підкреслив губернатор. - Якщо ми зможемо наступним етапом постачати за межі України молочні продукти, які готові до реалізації на території Європи, ковбаси або щось, чого у нас сьогодні надлишок через нашу низьку купівельну спроможність, і зберегти їх високу якість, ми отримаємо і приток валюти, і нові робочі місця, і все це буде сприяти зайнятості населення, особливо на селі. Це те, що є величезним головним болем нашої держави.

Юлія Горобець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта