Масові порушення на стоянках човнів. Облпрокуратура знайшла винних чиновників

03.06.2014 08:17 Економіка
Під час прокурорської перевірки виявилось, що працівники відділу реєстрували бази стоянок маломірних (малих) суден за відсутності необхідних документів.

 Порушення виявлені на усіх без виключення стоянках у Харківській області.

Наприклад, один з керівників відділу Укрморрічінспекції видав двом ТОВ свідоцтва про реєстрацію баз за відсутності реєстраційних карток, схем бази, свідоцтв Регістра судноплавства України на гідротехнічні споруди. Крім того, поза увагою посадовців залишились факти відсутності у статутах цих підприємств такого виду діяльності, як надання послуг з утримання маломірних суден.

Чимало плутанини у документах і на самі судна, яку «не помітили» посадовці. Зокрема, реєстраційні справи трьох суден містять переклади іноземних документів щодо купівлі-продажу суден з англійської мови, проте оригінали документів складено італійською, що ставить під сумнів законність реєстрації суден.

Серед виявлених порушень – невірне застосування розміру збору за надання адміністративних послуг з реєстрації суден у Судновій книзі України. Унаслідок чого встановлено факти стягнення з судновласників як завищеної, так і заниженої плати.

Також встановлено порушення в діях двох старших інспекторів Відділу, які займалися оплачуваною діяльністю. Вони на підставі цивільно-правових угод обслуговували моторні катери комунального підприємства. За вказаними фактами працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Харківській області відносно інспекторів складено протоколи про вчинення ними корупційних адміністративних правопорушень.

Прокуратурою області направлено подання голові Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті з вимогою усунути порушення та притягнути до відповідальності 10 працівників Відділу.

Автор: Администратор сайта