Мережу незаконних терміналів для поповнення рахунку накрили на Харківщині

20.11.2013 08:32 Економіка
http://igrovye-avtomaty.info/ http://igrovye-avtomaty.info/
34-річний молдованин, три його компаньйони та 20 працівників організували та налагодили діяльність достатньо прибуткових підприємств.

Підприємства відкрили цілу мережу терміналів для поповнення мобільного рахунку по всій Слобожанщині. Усі операції проводилися за допомогою електронного гаманця фірм.

Однак, як виявили працівники ОУ Міндоходів, з жодної операції, проведеної за допомогою електронних коштів, до державного бюджету не було сплачено ані копійки. Натомість фірми пропонували фіктивну документацію, згідно з якою вони звільнялися від оподаткування. Так компанії заборгували державі близько трьох мільйонів гривень.

Отримавши інформацію про незаконну діяльність товариств з обмеженою відповідальністю, співробітники Міндоходів у Харківській області одразу почали розслідування. Та розкрити реальну діяльність фірм виявилося не так просто.

У ході розслідування слідчі Міндоходів встановили особистості кур’єрів та місця, куди надходять зайві, ніде не фіксовані гроші. Також було виявлено усі адреси торгових точок, через які розповсюджували стартові пакети різних мобільних операторів, картки для поповнення рахунків, а також місця поповнення мобільних рахунків за допомогою терміналів.

Щоб не гаяти часу, співробітники Міндоходів одночасно почали обшуки у всіх головних офісних приміщеннях компаній.

Не обліковані грошові кошти, банківські картки, з яких злочинці знімали неоподатковані гроші, тіньова бухгалтерія, комп’ютерна техніка, інформація з серверів – все це стало безперечними доказами того, що товариства ухилялися від сплати податків. До того ж вдома одного з компаньйонів були знайдені чорнові записи про майбутні грошові махінації.

Злочинцям вже не було сенсу відпиратися від звинувачень. Незаконну діяльність товариств визнали усі, хто був так чи інакше задіяний у справах компаній.

Наразі уся продукція та обладнання компаній конфісковані як головні докази злочину. Кошти та речі, одержані незаконним шляхом, підуть на відшкодування нанесених державі збитків.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта