Міф про зірковість готелів Крима та Єгипта розвінчав експерт

09.07.2012 17:10 Економіка
Директор однієї з туристичних агенцій Харкова Дмитро Случик розповів, що насправді являють собою готелі у дві зірки та чи можна у них відпочивати.

Туристичні агенти пропонують відпочинок у готелях з різною кількістю зірок, від двох до п'яти. Залежно цього “танцює” й вартість.

- Коли люди чують про готель у дві зірки, вони зазвичай сприймають це з настороженістю. Насправді боятися не треба. Такий номер буде набагато кращим за той, що можна отримати у кримському пансіонаті. Там будуть всі умови для нормального проживання: туалет, душ або ванна, кавоварка, електрочайник. Дві зірки пояснюються або поганим місцем розташуванням, або відсутністю ресторану. Проте на відгуки попередніх туристів звертати увагу все одно треба. Бувають чисті, комфортні, акуратні двозіркові готелі, але є й такі, у яких гостям пропонують жовті рушники та пропалені простирадла, - говорить Дмитро Случик.

Зараз не поодинокими стали випадки, коли люди, приїхавши до чотири зіркового готелю Туреччини чи Єгипту, скаржаться на брудні номери, погане харчування та поламану сантехніку.

- У Європі готелі дійсно відповідають рівню своєї “зірковості”. Якщо ж говорити про Туреччину та Єгипет, то тут зірки ще не є показником якості. Наприклад, відпочинок у чотири зірковому готелі може коштувати дешевше, ніж у три зірковому. Чому так відбувається? Наприклад, ціна може падати, якщо у готелі давно не робили ремонт, - пояснює Дмитро Случик. - Зірки дають відповідно до певних критеріїв. Це наявність ресторану, зеленої території, сервісу, анімації, ремонту тощо. Тим не менш готелі з однаковою кількістю зірок все одно дуже відрізняються. Так, у Болгарії відпочити у “трьох зірках” можна за 300 та за 1700 євро.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта