Міндоходів у Харкові звітує про збір п'яти мільярдів до бюджету та боротьбу з "податковими ямами"

30.07.2014 06:00 Економіка
http://vkurse.ua/ http://vkurse.ua/
За січень - червень 2014 року по Головному управлінню Міндоходів у Харківській області забезпечено збір понад 5,4 млрд грн платежів до бюджетів усіх рівнів.

Це на 496,5 млн грн (на 10,1 %) більше. ніж за перше півріччя минулого року. Додатково до державної скарбниці надійшло 198,9 млн гривень.

Зокрема, до Державного бюджету за 6 місяців сплачено 3,15 млрд гривень податків та зборів. У той же час місцеві бюджети отримали - 2,28 млрд грн.

Слід зазначити, що позитивна динаміка спостерігається впродовж усіх шести місяців поточного року.

Так у червні 2014 року забезпечено збір 970,0 млн грн платежів до бюджетів усіх рівнів, що на 174,7 млн грн (на 22 %) більше, ніж за червень минулого року. При цьому до місцевого бюджету надійшло 395,0 млн грн, що на 5,6 %, або на 20,9 млн грн більше надходжень минулорічного показника.

За словами в. о. начальника ГУ Міндоходів у Харківській області Світлани Пажиної, досягнення таких вагомих показників стало можливим завдяки активізації роботи щодо виявлення та припинення діяльності так званих «податкових ям».

«Сьогодні ми ведемо непримириму боротьбу з «майданчиками» та «податковими ямами». Адже ці негативні явища нашого суспільства заважають перебудові економіки нашої країни та побудові нових цивілізованих взаємовідносин. Тіньового сектора економіки не повинно бути», - зазначила Світлана Пажина.

Автор: Администратор сайта