Митна служба не продає "конфіскат", а зберігає його на складах - начальник обласної митниці

05.06.2012 11:09 Економіка
Митниця не продає "конфіскат" Митниця не продає "конфіскат"
З 1 червня вступив у дію новий Митний кодекс України.

 Серед переваг нового кодексу - збільшення суми валюти, що можна ввозити на митну територію України, та введення послуги електронного декларування для підприємців.

Зокрема якщо раніше можна було ввозити 250 євро готівкою, то тепер можна ввозити від 500 до 1000 євро. Якщо раніше дозволялося ввозити продуктів харчування на 50 євро, то тепер можна ввозити продуктів на 200 євро. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник Харківської обласної митної служби Сергій Іванов.

Він також зазначив, що послуга електронного декларування дозволить підприємцям пройти митницю за чотири години. Пункт проходження перевірки підприємці можуть обирати за власним бажанням. Раніше процедура декларування займала приблизно добу.

Відповідаючи на питання щодо походження товарів, які продаються у магазинах "Конфіскат", начальник митної служби відповів, що митна служба не має права нічого продавати, а передає конфіскат органам державної виконавчої служби. До того ж конфісковувати товар мають право також правоохоронні органи, податкова тощо.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта